Адміністрація Байдена перегляне санкційну політику США – WSJ

Читать на русском
Зараз адміністрація майже закінчила роботу над оглядом санкційної політики США. Очікується, що огляд презентують наприкінці літа
Білий дімВідкрите джерело

Адміністрація президента США Джозефа Байдена планує переглянути свій підхід до застосування санкцій.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, які беруть участь у процесі планування.

Білий дім хоче таким чином припинити масштабні кампанії з тиску, мінімізувати економічні збитки, які самі США несуть від санкцій, і взаємодіяти в питанні введення обмежень з союзниками, оскільки односторонні дії США можуть псувати з ними відносини.

Чиновники сказали, що зараз адміністрація майже закінчила роботу над оглядом санкційної політики США. Очікується, що огляд презентують наприкінці літа. Деталі огляду не повідомляються, проте представники адміністрації не виключили, що одним з його підсумків може стати пом'якшення загальноекономічних санкцій проти Ірану.

Нагадаємо, радник президента Байдена Джейк Салліван заявив, що Вашингтон як і раніше виступає проти російського газопроводу «Північний потік-2», тому в США продовжать вводити санкції проти газопроводу.

Представник Кремля Дмитро Пєсков коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими. Тому Росія продовжить роботу з запуску ПП-2, не озираючись на США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: