Австрія посилює контроль на кордонах: що сталося

Читать на русском
На Австрію припадає «найбільше в ЄС міграційне навантаження», але жодної підтримки від Єврокомісії не надходить.
фото: Уніан

Австрія спрямувала на кордон з Угорщиною додатково 400 військових, щоб посилити нагляд за ним.

Як повідомляє видання Orf, про це заявили міністри внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер та міністр оборони Клаудія Теннер.

Зазначається, що таке рішення пов’язане із зростанням кількості спроб незаконного перетину кордону з території Угорщини, заявив голова МВС.

Згідно з його словами, якщо за увесь минулий рік спроб незаконного перетину було близько 21 700, то лише за половину поточного року - вже понад 15 700. З початку року було затримано 200 осіб, які вочевидь допомагали мігрантам пробратися до Австрії з Угорщини.

«Зростаюча кількість таких спроб змушують нас, спільно з МВС, суттєво посилити сили на східному і південному кордонах», - додала міністр оборони.

Нехаммер різко розкритикував Єврокомісію та європейський механізм притулку, назвавши систему «провальною». Він заявив, що на Австрію припадає «найбільше в ЄС міграційне навантаження», але жодної підтримки від Єврокомісії не надходить.

При цьому, додаткові сили армії будуть залучені безстроково.

Водночас, з опозиційних партій після брифінгу міністрів почалася критика на їхню адресу. Представник соціал-демократів (SPÖ) Райнхольд Айнвальнер заявив, що заяви свідчать про провал цього напрямку урядом Себастьяна Курца, а тепер провину намагаються перекласти на ЄС.

Герберт Кікль з Австрійської партії свободи FPÖ також заявив про «тотальний провал» глави МВС щодо міграційного питання.

«Якщо подивитися на ці цифри, міністр «проспав» з реакцією щонайменш на рік», - заявив він.

Нагадаємо, що Литва має намір побудувати стіну на кордоні з Білоруссю.

Раніше ми повідомляли, що естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: