Єврокомісія підтримує Литву у боротьбі з міграційною кризою

Читать на русском
Єврокомісія виразила солідарність з Литвою у позиції щодо міграційної кризи на кордоні з Білоруссю. Вони готові надати всю необхідну організаційну та фінансову допомогу.
AFP News Agency

Єврокомісія виразила солідарність з Литвою у позиції щодо міграційної кризи на кордоні з Білоруссю. Вони готові надати всю необхідну організаційну та фінансову допомогу.

Про це повідомила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

ЄС бачить політично мотивовану тенденцію в діях Білорусі.

«Європейська Комісія і Європейський Союз стоять поряд з вами у ці важкі часи. Як ми говорили з президентом і прем’єр-міністром, ми будемо надавати більше підтримки через Frontex, який вже тут присутній. Ми також хочемо надати підтримку через Європейський офіс підтримки притулку, у розв'язання процедурних питань», – додала фон дер Ляєн.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Вона зауважила, що багаторічний бюджет ЄС передбачає виділення для Литви допомоги у сумі 240 мільйонів євро, але ситуація, що склалася на кордонах з Білоруссю, є надзвичайною.

«Ми також маємо надзвичайні фонди, які можуть стати в пригоді у цьому випадку. Одна річ є абсолютно певною - ваші занепокоєння і ваші проблеми, які ви зараз маєте в Литві, є нашими європейськими проблемами та нашими занепокоєннями», – зазначила президент Єврокомісії.

Нагадаємо, уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: