Ляшко назвав кандидатів в заступники голови НСЗУ

Читать на русском
Ляшко вніс пропозицію Кабінету Міністрів оголосити повторний конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я України.
фото: МОЗ України

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пропонуватиме Кабінету Міністрів призначити заступниками голови Національної служби здоров'я (НСЗУ) Анну Фенчак та Тетяну Бойко.

Про це міністр повідомив у своєму Фейсбуці.

«Маю надію, що вже наступного тижня НЗСУ отримає перших офіційно назначених осіб на керівні посади за останні 1,5 року. Правда, з випробувальним терміном, в які потраплять і ті обіцянки зі співбесіди на 100 днів роботи», - зазначив Ляшко.

Він зазначив, що за результатами конкурсу запропонує уряду призначити на посади заступників голови НСЗУ Анну Фенчак, яка є заступником директора департаменту - начальником управління фінансових гарантій медичного обслуговування, та Тетяну Бойко, яка нині виконує обов'язки заступниці голови НСЗУ.

В Україні не запрацювала майже половина пунктів вакцинації – ЛяшкоМіністр зазначив, що зросла кількість скарг від українців, які не можуть вакцинуватися, так як їм або відмовляють, або пункти взагалі не працюють.

Згідно зі словами Ляшка, Фенчак обіцяє захищати програму медичних гарантій від будь-яких штормів та мріє реалізувати в Україні універсальний доступ до медичних послуг для всіх, незалежно від статі, місця проживання, рівня статків та інших соціально-демографічних характеристик. Бойко буде налагоджувати комунікацію з регіонами: як з територіальними підрозділами НЗСУ, так і з головними лікарями та органами місцевого самоврядування.

При цьому, Ляшко звернувся до Кабміну з проханням ввести до штату НСЗУ посаду ще одного заступника, який буде прицільно опікуватись питаннями цифрової трансформації та розвитку. Також міністр очікує оголошення повторного конкурсу на посаду очільника НСЗУ.

Ляшко розповів, чи буде в Україні обов'язкова вакцинація від COVID-19У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чи буде в Україні обов'язкова вакцинація проти коронавірусу.

Нагадаємо, що Ляшко назвав дату початку п'ятого етапу COVID-вакцинації.

Раніше ми повідомляли, що Ляшко анонсував появу в Україні ліків від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: