Німеччина закликала Україну до імплементації «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
Берлін закликав Україну і Росію повністю виконувати зобов'язання, в тому числі узгоджені в Парижі під час саміту у 2019 році
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Німеччина офіційно закликала Україну імплементувати у своє законодавство «формулу Штайнмаєра», оскільки режим припинення вогню на Донбасі фактично не працює - там йдуть активні бойові дії та зростають втрати.

Про це йдеться на сайті МЗС Німеччини.

Берлін закликав Україну і Росію повністю виконувати зобов'язання, в тому числі узгоджені в Парижі під час саміту у 2019 році. Від Росії зажадали більше конструктиву для вирішення конфлікту-відкриття КПВВ, розмінування території та відведення важкого озброєння. Україну закликали перенести так звану «формулу Штайнмаєра» у своє національне законодавство.

Крім того, в Берліні зазначили, що ОБСЄ повинна отримати повний доступ на всю територію Парижа і пообіцяли, що Німеччина і Франція продовжать роботу довгостроковим врегулюванням конфлікту.

Нагадаємо, 12 липня після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне, щоб так звана «формула Штайнмаєра» була імплементована в українське законодавство. Також вона виступає за проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Також просування цієї формули є одним з пунктів домовленості про добудову «Північного потоку-2», яку уклали між собою США і Німеччина 21 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: