Ситуація у світовому туризмі почала поліпшуватися – ООН

Читать на русском
Поки туризм не повернувся до того рівня, який був пандемії, але вже спостерігаються поліпшення в цій сфері, заявили в ООН.
фото з відкритих джерел

Країни по всьому світу почали знімати обмеження на поїздки. Поки туризм не повернувся до того рівня, що був до пандемії, але вже спостерігаються поліпшення в цій галузі.

Про це повідомила Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO).

Літо-2021: як українці планують провести відпусткуБільше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.

Згідно з повідомленням, кількість міжнародних туристичних поїздок в квітні 2021 року скоротилося на 86% в порівнянні з тим же місяцем допандемійного 2019 року, але в травні скорочення склало 82%.

Це невелике поліпшення пов'язано з тим, що деякі країни почали послаблювати обмеження на поїздки.

Число країн з повністю закритими кордонами скоротилося з 69 в лютому до 63 в червні. З них 33 знаходяться в Азійсько-Тихоокеанському регіоні і всього сім - в Європі. На європейському континенті діє найменше обмежень на поїздки.

«Тим не менше, програми вакцинації по всьому світу паралельно зі скасуванням частини обмежень для туристів з щепленнями сприяють поступовому виходу галузі з кризи», - зазначає організація.

Нагадаємо, на цьому тижні для українських туристів відкрилися Литва, Латвія, Словаччина, Німеччина, Данія та Нідерланди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: