Літо-2021: як українці планують провести відпустку

Читать на русском

Непомітно минула половина літа і залишається все менше часу для відпустки. У цьому році для українців є більше варіантів відпочинку: доступний не тільки внутрішній туризм, а й багато країн відкрили свої кордони як для вакцинованих, так і для невакцинованих громадян. «Слово і діло» пропонує подивитися, де українці мають намір провести відпустку і якому відпочинку надають перевагу.

Більше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.
Туристичні настрої українцівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Більше половини українців – 53,1% – мають намір провести відпустку в Україні. Удома залишаться 26,5%, у межах свого регіону відпочиватимуть 23,7%, за межами регіону – 44,5%. Третина опитаних українців (36,2%) ще не визначилася з тим, де провести відпустку. І тільки 10,7% планує поїхати за кордон.

Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область, на другому місці – Закарпатська область.

Серед тих, хто планує все-таки поїхати у відпустку, 32% відзначають, що їхні витрати збільшилися порівняно з докарантинним періодом. 28% говорять, що витрати зменшилися, а 27% різниці не помітили.

Цікаво, що для 47% опитаних українців питання медичної безпеки під час вибору місця відпочинку мають значення, але не першочергове. Для 23% цей чинник має першочергове значення, а на 19% це питання взагалі не впливає.

46% опитаних українців заявили, що карантин і обмеження вплинули на те, як вони мають намір провести літню відпустку (маски в людних місцях, обмеження місця харчування тощо). 26% такого впливу не відчули, а 16% – відчули дуже сильно (постійне носіння маски, соціальна дистанція, обмеження контактів).

Найчастіше українці їдуть у мандрівку на власному автомобілі (33,1%) або на автобусі (33,1%), 20% опитаних користуються послугами залізниці, 13,8% – іншими видами транспорту.

Більше третини опитаних українців (36,5%) вважають за краще відпочивати на природі, а 27,7% – на морі. Відпочинок у горах вибирають 12,3%, а в місті – 7,9%.

Нагадаємо, на нашій карті можна подивитися, куди та за яких умов можуть поїхати українці.

Також «Слово і діло» писало, які країни відкрили кордони для українців у липні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: