У Бельгії збитки від повені перевищили 10 млрд євро

Читать на русском
Повінь у Бельгії за три дні завдала збитків на загальну суму понад 10 мільярдів євро. Загинули 32 людини.
фото ЕРА

Повінь у Бельгії за три дні завдала збитків на загальну суму понад 10 мільярдів євро. При цьому остаточна сума ще не відома.

Про це повідомляє телеканал RTL у четвер, 22 липня.

На Закарпатті збитки від паводка оцінили в 160 мільйонівУ Рахівському районі Закарпатської області збитки від липневого паводку склали майже 160 мільйонів гривень.

«Попередні збитки від повені оцінюється урядом Валлонії (південний франкомовний регіон Бельгії), вже понад 10 млрд євро», - сказано в матеріалі.

У понеділок уряд Валлонії оголосив про створення екстреного плану підтримки відновлення у регіоні об'ємом в 2 млрд євро.

При цьому 800 млн євро для цього плану будуть переведені з іншого плану підтримки економіки Валлонії після пандемії. Місцева влада розраховує отримати додаткову допомогу з боку ЄС.

Відзначимо, в результаті повені у Бельгії за офіційними даними на ранок четверга загинули 32 людини, всі вони впізнані. Ще 18 - вважаються зниклими безвісти. Також зруйновані або пошкоджені понад десяти тисяч будинків, а близько 1,5 тисяч будинків все ще залишаються без водопостачання, 10,5 тисячі будинків - без світла і 10 тисяч - без газопостачання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через повені в Європі загинули 200 осіб, понад 700 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Також значного збитку було завдано Німеччині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: