На Закарпатті збитки від паводка оцінили в 160 мільйонів

Читать на русском
У Рахівському районі Закарпатської області збитки від липневого паводку склали майже 160 мільйонів гривень.
zk.dsns.gov.ua

У Рахівському районі Закарпатської області збитки від липневого паводку склали майже 160 мільйонів гривень.

Про це у середу, 21 липня, заявив на брифінгу голова облдержадміністрації Анатолій Полосков, передає пресслужба ОДА.

Повені в Європі: кількість жертв зросла до 200 людейЧерез повені в Європі загинуло 200 людей, більше 700 отримали травми різного ступеня тяжкості. Також відомо, що рятувальники досі розшукують десятки людей.

«10 липня на Рахівщині почалися інтенсивні дощі: всього за годину випало більше півмісячної норми опадів, що зумовило різке підвищення рівня води в річках. В результаті - паводок зруйнував інфраструктуру, дорожнє полотно і затопив житлові будинки. Відразу було проведено оперативну нараду, сформований штаб і залучені відповідні структури для ліквідації наслідків стихійного лиха. Загальна сума збитку склала майже 160 млн грн», - повідомив Полосков.

За його словами, під час паводку було зруйновано одну трансформаторну підстанцію, 600 метрів електричної мережі, затоплені 192 домогосподарства, з них 93 - житлові будинки, 2 дороги обласного та 10 - комунального значення.

Також пошкоджені 70 джерел децентралізованого водопостачання, 7 мостів, 50 мостових переходів, 48 мостів на лісових дорогах, 2 пішохідних моста, 4 ділянки берегоукріплень та одну підпірна стінку.

Нагадаємо, на Закарпатті заявляли, що нинішній паводок на 80% потужніший ніж торік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: