Трейдери обвалили ціну на електроенергію до історичного мінімуму

Читать на русском
Оптова ціна на електроенергію опустилася до історичного мінімуму – 37,7 коп/кВт за годину.
Фото з відкритих джерел

Оптова ціна на електроенергію опустилася до історичного мінімуму – 37,7 коп/кВт за годину.

Про це свідчать дані «Оператора ринку».

Ціна електроенергії на ринку «на добу вперед» на 4 липня знизилася до історичного мінімуму в 2021 році в 426,06 грн/МВт-год, що на 35,9% нижче за ціну, що склалася на 3 липня і майже в 3,5 рази нижче ціни на 1 липня.

Таким чином, ціна електроенергії продовжує падіння три дні поспіль, знизившись з 1450,65 грн/МВт-год на 1 липня.

У які країни та скільки Україна експортувала електроенергії з 2011 рокуУкраїна постійно експортувала електроенергію до Угорщини і Словаччини, з перервами – в Польщу, Румунію, Білорусь і Молдову.

Причиною аномального обвалу цін стали махінації трейдерів, що спеціалізуються на перепродажі електроенергії державних АЕС, стверджують державна компанія «Центренерго» і приватна ДТЕК.

Зауважимо, що напередодні регулятор НКРЕКП випустив заяву, в якій засудив рішення ТЕС і АЕС, відмовитися від продажу електроенергії трейдерам-посередникам і перейти на прямі контракти зі споживачами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив до 1 серпня 2021 року чинний механізм спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення і зберіг діючу ціну.

Додамо, що Україна зможе остаточно позбутися необхідності імпортувати електроенергію з Росії та Білорусі ще не скоро - в найкращому випадку у 2023 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: