Річний тариф на газ вбереже споживачів від тарифних стрибків – Шмигаль

Читать на русском
За словами Шмигаля, хоча в Європі ціна на газ зросла до максимальної за останні 13 років - понад 450 доларів за тисячу кубів, українські споживачі цього підвищення цін не відчули
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Річні тарифи на газ, які з'явилися в Україні з травня, повинні вберегти громадян від тарифних стрибків, які можуть статися з початком опалювального сезону.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає УНІАН.

Прем'єр нагадав, що в Європі ціна на газ зросла до максимальної за останні 13 років - понад 450 доларів за тисячу кубів. Але українські споживачі цього підвищення цін не відчули.

Видобуток газу: чи може Україна перекрити свої потреби вітчизняним газомСкільки Україна споживала і видобувала газу, чи можемо ми обійтися газом вітчизняного видобутку – на інфографіці.

«Такої ціни не було з 2008 року, а це означає, що українські домогосподарства були б змушені платити по 13-15 грн за куб.м газу. Але цього не відбувається, як ми бачимо... Ми застрахували людей від стрибків цін на газ, які ми бачимо зараз. Тобто, наприклад, споживачі «Нафтогазу» сьогодні платять 7,96 грн за куб.м», - підкреслив він.

Прем'єр додав, що питання регулювання тарифів на тепло повністю перейшли у відання місцевої влади. А стабільні контракти дозволять теплокомуненерго отримувати газ і не страждати від цінових коливань.

Нагадаємо, тим часом київська влада вводить авансові платежі за опалення. А в Кабміні заявили, що у 2021 році українцям варто очікувати подорожчання комунальних тарифів на опалення і гарячу воду мінімум на третину. З 2022 року підвищення тарифів сповільниться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: