У Міненерго зробили заяву про долю тарифів на електроенергію

Читать на русском
Міністерство звертає увагу, що воно ще не виступало з якимись певними тарифними пропозиціями щодо ціни на електроенергію для населення
Ілюстративне фотоPixabay

Міністерство енергетики України готує комплексне вирішення проблем енергетичної галузі у сфері зростання тарифів на електроенергію для населення.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Зараз Міненерго веде розробку проєкту документа, який повинен передбачати захист малозабезпечених верств населення.

Зростання тарифів на електроенергію: скільки українці платили раніше та яких змін очікувати у 2021 роціЯк змінювалася вартість електроенергії в Україні з 2014 року та яких змін чекати у майбутньому, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Міністерство енергетики звертає увагу, що нова модель покладання спецзобов'язань учасників ринку електричної енергії (ПСО), на основі якої формуються тарифи на електроенергію для населення, знаходиться на стадії розробки», — йдеться в заяві Міністерства.

Повідомляється, що станом на сьогодні проводяться дискусії з учасниками ринку і готується комплексне вирішення серйозних проблем галузі. При цьому Міністерство звертає увагу, що воно ще не виступало з якимись певними тарифними пропозиціями щодо ціни на електроенергію для населення.

Тарифи надто низькі, а борги зростають: експерти пояснили, чому електроенергія дорожчатимеЯк та наскільки здорожчають тарифи на електроенергію в Україні, читайте у матеріалі Слово і діло.

Раніше новий міністр енергетики заявив, що Міністерство енергетики до 1 липня цього року представить нову модель спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення. У ній, серед іншого, врахують питання формування тарифів.

Кабінет міністрів на засіданні 28 квітня продовжив дію тарифів на електроенергію 1,68 грн за кВт/год ще на два місяці. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що ціни на електрику міняти не будуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: