США і Німеччина можуть оголосити про домовленості щодо «Північного потоку-2» вже 21 липня – WSJ

Читать на русском
Як і передбачалося, у Байдена перестануть перешкоджати добудові та запуску ПП-2. У обмін Німеччина допоможе Україні в енергетичних проєктах і дипломатичних питаннях
Північний потік-2Reuters

США і Німеччина повністю досягли домовленостей з приводу російського газопроводу «Північний потік-2». Офіційно про угоду може бути оголошено вже 21 липня.

Про це повідомляє The Wall Street Journal Co посиланням на власні обізнані джерела.

Як і передбачалося, адміністрація Байдена перестане перешкоджати добудові та запуску ПП-2. У обмін Німеччина надаватиме допомогу Україні в енергетичних проєктах і дипломатичних питаннях.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Одне з джерел зазначило, що угода фактично близька до свого завершення. Інше джерело сказало виданню, що офіційно про неї може бути оголошено вже 21 липня.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомило, що США і Німеччина досягли домовленостей щодо російського газопроводу «Північний потік-2». Так, сторони застосують проти ПП-2 санкції, якщо Росія надумає використовувати газопровід в якості зброї проти України. Також Німеччина докладе всіх зусиль, щоб змусити РФ продовжити контракт на транзит газу через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: