У США учасник штурму Капітолію отримав тюремний термін

Читать на русском
Учаснику січневого штурму Капітолію США, який визнав себе винним, був винесений вирок. 38-річного жителя Флориди Пола Ходжкінса засудили до восьми місяців позбавлення волі.
Julio Cortez / AP

У понеділок, 19 липня, учаснику січневого штурму Капітолію США, який визнав себе винним, був винесений вирок. 38-річного жителя Флориди Пола Ходжкінса засудили до восьми місяців позбавлення волі.

Він визнав себе винним у перешкоджанні роботі Конгресу-зокрема, підрахунку голосів вибірників, який він допоміг відкласти, увірвавшись в зал засідань Сенату 6 січня. Він провів всередині близько 15 хвилин, одягнувши сорочку Дональда Трампа і несучи прапор Трампа, пише CNN.

Приголомшливий шторм на Вашингтонщині: що далі?Штурмом Капітолію США в Вашингтоні закінчився мітинг прихильників Дональда Трампа. Є загиблі і постраждалі.

Федеральний окружний суддя Рендольф Мосс заявив, що Ходжкінс сприяв вчиненню тяжкого злочину проти демократії, але заслуговує деякої поблажливості, оскільки він визнав свою провину.

Загалом звинувачення були пред'явлені майже 550 учасникам заворушень, і, за даними Міністерства юстиції, щонайменше 230 з них були звинувачені в тому ж злочині, пов'язаному з перешкоджанням, в якому Ходжкінс визнав себе винним.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Трампа організували акцію протесту біля Капітолію, де американський Конгрес зібрався, щоб затвердити результати президентських виборів.

Протести переросли в заворушення і проникнення прихильників Трампа в приміщення Капітолію. Тоді загинули п'ять осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: