Санду прокоментувала справу про викрадення судді Чауса

Читать на русском
Питання, пов'язане з викраденням українського колишнього судді Миколи Чауса, буде підніматися на переговорах з Україною.
Фото з відкритих джерел.

Питання, пов'язане з викраденням українського колишнього судді Миколи Чауса, буде підніматися на переговорах з Україною.

Про це заявила президент Молдови Майя Санду.

Справа проти Чауса: які обхідні шляхи екстрадиції має суддя-втікачУ Молдові суд відмовився розглядати справу про екстрадицію українського судді-втікача Миколи Чауса. Наразі в САП повідомили, що досі чекають рішення від молдавської влади. У справі розбиралися експерти.

«Крапка не поставлена, бо наші МВС і прокуратура ще працюють. Будемо обговорювати це питання з Україною», - пише «Коммерсант».

Як додала президент Молдови, у відносинах з Україною «було неприємно, те, що сталося з цим суддею».

Нагадаємо, що в 2016 року українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. За винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі.

Верховна рада України дала згоду затримати суддю і залучити його до кримінальної відповідальності.

Пізніше Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауса. Про викрадення заявив його адвокат. Правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: