Прокуратура Молдови розпочала вивчення відео українського судді Чауса

Читать на русском
Молдавська прокуратура розпочала вивчення відео українського судді Миколи Чауса - викрадений у Кишиневі півтора місяця тому суддя у понеділок, 17 травня, опублікував відеозвернення.

Прокуратура Молдови розпочала вивчення відео українського судді Миколи Чауса - викрадений у Кишиневі півтора місяця тому суддя у понеділок, 17 травня, опублікував відеозвернення.

Про це пише місцеве видання Newsmaker.

«Розслідування справи йде повним ходом, а двоє затриманих залишаються під арештом. Як тільки це стане можливим, прокуратура повідомить додаткову інформацію», - заявили в прокуратурі по боротьбі з організованою злочинністю і особливих справ і додали, що відеозапис перевіряють всі органи слідства.

У зверненні Чаус каже, що перебуває в безпеці та його ніхто не викрадав в Молдові. Він підкреслив, що змушений переховуватися, а також зажадав від України гарантії безпеки в обмін на співпрацю зі слідством.

Нагадаємо, що в 2016 році українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. за винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар у банки, які закопав у своєму городі. Пізніше Верховна рада України дала згоду затримати суддю та притягнути його до кримінальної відповідальності.

Також Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

У квітні цього року стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Про викрадення заявив його адвокат. Правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: