Глави асоційованого тріо ухвалили декларацію

Читать на русском
Президенти України, Молдови і Грузії за підсумками форуму в Батумі прийняли декларацію по відносинам з ЄС.
Фото з відкритих джерел.

Президенти України, Молдови та Грузії - Володимир Зеленський, Мая Санду і Саломе Зурабішвілі за підсумками форуму в Батумі ухвалили декларацію асоційованого тріо.

Вона опублікована на сайті Офісу президента.

Два роки і місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиВолодимир Зеленський за місяць виконав дев'ять обіцянок, провалив – три, а також дав 26 нових.

«Ми, глави держав Грузії, Республіки Молдова та України зустрілися в Батумі, щоб зміцнити тристоронню співпрацю між нашими країнами щодо європейської інтеграції і підтвердити свої зобов'язання співпрацювати для мирного, демократичного і процвітаючого європейського майбутнього Грузії, Молдови та України. Відносини між асоційованими партнерами і Європейським Союзом базуються на спільних цінностях, на яких побудований ЄС, - демократії, повазі прав людини і основних свобод і верховенства права. Ми залишаємося відданими дотримання цих цінностей і просуванню їх в наших відносинах на міжнародній арені», - сказано в документі.

Лідери країн сподіваються, що декларація «стане потужним стимулом і дасть поштовх для ще більш глибоких і більш широких реформ».

Також сторони домовилися працювати «для посилення політичного діалогу і просування економічної і галузевої інтеграції з ЄС».

Нагадаємо, в понеділок, 19 липня, Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Грузію.

Раніше в Офісі президента спростували інформацію, що з'явилася в ЗМІ про те, що зустріч президента Володимира Зеленського з лідером США Джо Байденом переноситься на другу половину серпня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: