Грузія в день візиту Зеленського помилувала двох українських засуджених

Читать на русском
У Грузії в день візиту Зеленського вирішили помилувати двох українських яхтсменів Дяченка і Хомича, засуджених за незаконний перетин кордону.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

У Грузії у день візиту президента України Володимира Зеленського вирішили помилувати двох українських яхтсменів, засуджених за незаконний перетин кордону у листопаді минулого року.

Про це Зеленський розповів у Twitter в понеділок, 19 липня.

Відносини з Україною нормалізуються – президент ГрузіїВідносини України і Грузії повертаються до норми, яка заснована на віковій дружбі народів і підтримці, заявила Саломе Зурабішвілі.

«З листопада 2020 року ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича і Володимира Дьяченка, затриманих у Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат. Я вдячний грузинській стороні за це рішення, яке відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами», - написав Зеленський.

За даними грузинського телеканалу «Мтаварі», українці були звільнені актом про помилування, підписаним президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. При цьому вони не просили про помилування.

Наприкінці листопада 2020 року у Грузії була затримана яхта з Володимиром Дяченком та Юрієм Хомичем. Судно рухалося вздовж берега Грузії і прямувало до Туреччини. Яхтсмени були затримані за звинуваченням у незаконному перетині кордону і поміщені до СІЗО.

Нагадаємо, сьогодні президент України прибув з візитом до Грузії. Зеленський разом з владою Грузії і Молдови почне діяльність формату Асоційованого тріо. Також запланована зустріч з президентом Євроради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: