У Токіо серед олімпійців продовжує зростати кількість заражень коронавірусом

Читать на русском
Два спортсмени в Олімпійському селі Токіо отримали позитивний результат на COVID-19. Організатори підтвердили нові випадки за кілька днів до початку Ігор.
Фото DW

Два спортсмени в Олімпійському селі Токіо отримали позитивний результат на COVID-19. Організатори підтвердили нові випадки за кілька днів до початку Ігор.

Про це повідомляє CNN.

На даний час у селі підтверджено три випадки захворювання. Перший випадок був зареєстрований в суботу після того, як людина, яка не є спортсменом, дала позитивний результат. Організатори повідомили, що в неділю за межами Олімпійського села у третього спортсмена був позитивний результат. Імена та національності не розголошуються.

Олімпійські ігри в Токіо-2020 почнуться в п'ятницю, 23 липня, але зростає занепокоєння з приводу небезпеки поширення COVID, оскільки зараз з іграми пов'язано 55 підтверджених випадків захворювання, включаючи офіційних осіб і підрядників.

За даними Томаса Баха, президента Міжнародного олімпійського комітету, станом на п'ятницю до Японії приїхало понад 15 тисяч олімпійців. В Олімпійському селі, що складається з 21 житлового будинку, розміститься близько 11 тисяч спортсменів.

Олімпійське село обладнане центрами тестування і здоров'я COVID з покажчиками, що нагадують жителям про необхідність надягати маски для обличчя і перебувати на відстані не менше одного метра один від одного. Спортсмени будуть відслідковуватися і перевірятися на COVID щодня.

Нагадаємо, у Токіо заборонили організацію зон для масового перегляду Олімпіади. В японській столиці було заплановано шість оглядових майданчиків. Однак організовувати там масові перегляди не будуть. Рішення прийнято, щоб знизити ризик зараження коронавірусом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: