У Кабміні назвали долю росіян, які «понаїхали», в Криму після його деокупації

Читать на русском
Кабмін вирішує, що робити з цими людьми. Поки що Уряд України схиляється до процедури депортації
Олексій РезніковДзеркало тижня

З моменту окупації півострова Крим і міста Севастополя Росією на цю територію незаконним чином потрапило мінімум 500 тисяч осіб. У Кабінеті Міністрів розробляють різні плани, що робити з цими людьми після деокупації півострова.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції оккупованих територій Олексій Резніков в ефірі каналу «Україна 24».

Резніков зазначив, що Росія використовує політику витіснення місцевого населення з окупованих територій і заміни його на лояльне населення з глибинки РФ. Тому зараз на окупованій території знаходиться мінімум 500 тисяч, а за даними окупаційної адміністрації - від 700 тисяч до мільйона незаконних переселенців.

«Сьогодні, при населенні Криму у 2,5 мільйона до початку окупації, мінімально там 500 тисяч вже людей, які приїхали не місцевими жителями», - сказав він.

Стратегія деокупації Криму: як Україна повертатиме півострівСтратегію деокупації Криму затвердив Володимир Зеленський. Слово і діло пропонує подивитися, як Україна має намір повертати півострів.

Кабмін вирішує, що робити з цими людьми. Поки що Уряд України схиляється до процедури депортації, але сам Резніков прихильник більш юридичного виходу - видворення.

«У нас є різні позиції, аж до депортації, звучать такі заклики. Але я прихильник юридичної процедури під назвою - видворення. Якщо ті громадяни потрапили в Крим через «Чонгар», «Каланчак «або» Чаплинку», тобто знаходяться незаконно на території України, то наслідком буде - видворення», - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше про те ж говорив глава Меджлісу Рефат Чубаров. За його словами, як тільки Крим буде повернуто під контроль України, всі люди, які оселилися там в період російської окупації, повинні будуть покинути півострів, оскільки вони переселилися туди незаконно.

Нагадаємо, з 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: