Анексія Криму: Офіс генпрокурора повідомив про підозру раднику Шойгу

Читать на русском
Раднику міністра оборони РФ повідомили про підозру за фактом блокування військової частини Військово-морських сил ЗСУ під час окупації Криму.
фото Думська

Офіс генпрокурора України повідомив генерал-полковнику Збройних Сил РФ, на даний момент що є радником міністра оборони РФ (Сергій Шойгу - ред.), про підозру у пособництві в блокуванні військової частини ВМС Збройних сил України під час анексії Криму.

Про це повідомляє пресслужба ОГП у четвер, 27 травня.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«За даними слідства, у лютому-березні 2014 року підозрюваний здійснював командування Південним військовим округом ЗС РФ та організував оточення бронетранспортерами і блокування військової частини А2272 1-го батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України – одного з найбільш боєздатних військових підрозділів, спроможних дати відсіч збройній агресії», - сказано в повідомленні.

Також, за даними прокуратури, генерал-полковник ЗС РФ, погрожуючи застосуванням фізичного насильства і зброї, підбурював офіцерів 1-го батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ і управління берегової і територіальної оборони до вчинення державної зради - переходу на бік ворога під час збройного конфлікту.

Нагадаємо, в НАТО заявили, що на кордоні з Україною залишаються десятки тисяч військових РФ. Росія відвела лише деякі свої війська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: