Вакцина Moderna від COVID-19 незабаром прибуде в Україну

Читать на русском
У МОЗ наголосили, що наразі в Україні фокусуються на чотирьох основних вакцинах: AstraZeneca, Pfizer, Sinovac та Moderna.
фото: УНН

Вакцина від коронавірусу американської компанії Moderna завтра, 18 липня, прибуде до України.

Про це повідомили у МОЗ, під час національного діалогу про вакцинацію від COVID-19.

Зазначається, що препарат більш відомий за назвою своєї компанії, але Moderna перейменувала його з невідомих причин.

Сполучені Штати відправили в Україну 2 млн доз вакцини Spikevax через міжнародну програму обміну вакцинами.

«Відносно нова для України вакцина Moderna. Очікується не менше 2 млн доз. Ця вакцина буде прибувати до країни саме на цьому тижні, завтра. З понеділка-вівторка вона буде вже розвозитися на рівні України», – повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 16 липняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 3 899 890 щеплень. Вакцинацію здійснювали силами 720 мобільних бригад з імунізації.

Згідно зі словами Кузіна, вакцина Spikevax від Moderna ще не використовувалася в Україні.

«Вона не була зареєстрована в Україні, але тим не менше вона дозволена ВООЗ і зараз використовується в багатьох країнах світу», — розповів заступник міністра.

Водночас, він зазначив, до кінця року очікується на прибуття не менше 19,5 млн вакцин Pfizer. Також очікують 1,5 млн вакцин AstraZeneca та 5,3 млн вакцин Sinovac.

Кузін наголосив, що наразі в Україні фокусуються на чотирьох основних вакцинах: AstraZeneca, Pfizer, Sinovac та Moderna.

«Вакцина Novavax. Зараз ведуться перемовини по оформленню контракту на 10 млн цієї вакцини. Вона ще не використовується, не зареєстрована в Україні і поки не дозволена ВООЗ», — зауважив він.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз препаратів і чиїм коштом поставили в УкраїнуВ Україні з лютого завезли близько 4,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Майже половина надійшла в рамках програми Covax, решту закупили на кошти держбюджету.

При цьому, у Moderna повідомили, що їхня вакцина Spikevax стійка до нового штаму коронавірусу Дельта. За словами представників компанії, вакцина виробляє в організмі людини титри антитіл, що нейтралізують вірусні частки всіх штамів.

Зазначається, що Spikevax не містить вірус, тому заразитися коронавірусом після щеплення неможливо.

Нагадаємо, що в Україні зробили понад 4 млн щеплень від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: