Законопроект про нацспротиву дозволить збільшити чисельність ЗСУ – експерт

Читать на русском
Зараз прийнята сама концепція територіальної оборони. Надалі її будуть підганяти під бюджетні показники
Ілюстративне фотоМіноборони України

Чисельність Збройних сил України можна буде збільшити не тільки завдяки відповідному законопроєкту, але також завдяки закону про національний опір.

Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Грабського, створення інфраструктури територіальної оборони буде охоплювати створення постійно працюючих органів управління то і кадрових частин тероборони.

«Щеплення» від добробатів: що змінить новий закон про тероборонуНайближчим часом в Україні з’явиться новий рід військ – територіальна оборона. Що означатиме поява сил тероборони для пересічних українців – розбирався політолог Олександр Радчук.

«Крім того, в цю кількість входить збільшення чисельності Сил спеціальних спецоперацій, які будуть створювати так званий кістяк підрозділів, які будуть складати основу національного опору. Тобто вони будуть діяти не тільки на нашій території, а й за кордоном нашої території, тобто на тимчасово окупованій», - припустив він.

Експерт додав, що зараз прийнята сама концепція територіальної оборони. Надалі її підганятимуть під бюджетні показники. І вже наступного, 2022 року, на неї виділять відповідне фінансування.

Нагадаємо, що 29 червня Рада прийняла в першому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського №5558, яким він пропонує збільшити чисельність української армії, а також проєкт закону про Національний опір.

Обидва законопроєкти 25 травня вніс до Верховної Ради президент Володимир Зеленський, зазначивши їх, як невідкладні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: