Українські миротворці вирушили в Конго

Читать на русском
Більше сотні військовослужбовців першої групи українських миротворців вирушили в Міжнародний аеропорт Львів.

Для українського національного контингенту місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (ДРК) почалася вже одинадцята ротація особового складу в цій країні.

Про це повідомляє в середу, 4 грудня, АрміяInform.

Миротворчі місії ООН: в яких країнах світу проводилися та де тривають заразБлакитні каски зазнали провалу під час воєн у Руанді, колишній Югославії та Сомалі. Досі тривають миротворчі місії на Близькому сході, в Індії та Пакистані.

Отже, вчора, 3 грудня, у місті Новий Калинів на Львівщині відбулися урочистості в рамках планової заміни особового складу українського національного контингенту місії ООН зі стабілізації в ДРК.

Після урочистого вишикування більше сотні військовослужбовців першої групи українських миротворців вирушили в Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького.

Усім 250 військовослужбовцям, які проходитимуть службу в непростих кліматичних і санітарно-епідеміологічних умовах, зроблено необхідні щеплення.

Нагадаємо, українські миротворці допомогли евакуювати людей з бази ООН у Конго.

Раніше повідомлялося, що в ДР Конго штурмують базу ООН. Двоє протестувальників загинули. Місцеві жителі вимагали виведення миротворчої місії ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: