У Конго вулкан може знову прокинутися, людей евакуйовують

Читать на русском
Через загрозу повторного виверження вулкану Ньїрангонго, близько 400 тисяч жителів сусіднього міста Гома у Конго були евакуйовані.
Фото з відкритих джерел

Через загрозу повторного виверження вулкану Ньїрангонго, близько 400 тисяч жителів сусіднього міста Гома у Конго були евакуйовані.

Про це повідомляє Сіньхуа.

Про небезпеку повторного виверження в середу заявив Констант Ндіма, військовий губернатор провінції Північна Ківу, столицею якої є Гома. Зазначають, що влада перемістила більшість жителів Гоми до міста Саке. Дехто вирішив перетнути кордон із Руандою, де надає притулок місцева влада.

«Наявні дані свідчать про сейсмічну активність та деформацію ґрунту, що вказує на наявність магми під заселеними районами Гоми аж до озера Ківу», – сказав губернатор.

Варто зауважити, що вулкан Ньїрангого вважається одним із найактивніших у світі. Він вивергався у 2002 році, коли загинули 250 людей, та ще 120 тисяч залишилися без даху над головою.

Нагадаємо, перше за 19 років виверження вулкану Ньїрагонго у Конго зумовило евакуацію населення міста Гома. Виверження почалося 22 травня на кордоні ДРК і Руанди.

Тоді через виверження вулкана евакуювали українських миротворців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: