У соцмережах обговорюють майбутню відставку Авакова

Читать на русском

Арсен Аваков йде у відставку. Як на це відреагували в соцмережах – в добірці Слово і діло.
Слово і діло

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вчора, 13 липня, після семи років на посаді написав заяву про відставку. Верховна рада повинна розглянути її вже в четвер. Про причини свого рішення міністр не повідомив, але в «Слузі народу» заявили, що це було власне бажання Авакова.

Поки найбільш вірогідним претендентом на посаду глави МВС є депутат від «Слуги народу» Денис Монастирський.

Як в соцмережах відреагували на майбутню відставку Авакова – в добірці «Слово і діло».

«Ніколи не був пошановувачем Авакова, хоча одночасно ніколи не називав його чортом. Були і залишаються вкрай гострі питання у резонансних справах, про що говорив і журналістам, за що брав участь в мітингах особисто. Однак зараз мене щиро турбує відчуття, що ці справи як були, так і залишаться в підвішеному стані, а МВС перетвориться на потужний інструмент для придушення політичних опонентів чинної влади. Поставлять свою керовану людину, яка буде виконувати всі вказівки ОП і в ручному режимі працювати по потрібним людям і напрямкам», – вважає Максим Музика.

«Навіть з моменту відходу з посади міністра МВС Аваков все одно буде сильно впливати на внутрішню політику України. На керівних посадах у відомстві залишаться його люди, а підконтрольні йому ультраправі групи нікуди не подінуться. Ризикну припустити, що цієї осені Кабмін Шмигаля на тлі різкого подорожчання тарифів відправлять у відставку, і прем'єр-міністром або віцепрем'єром стане якраз Арсен Борисович», – вважає Юрій Лукшиц.

«Після відставки Авакова МВС перестане бути тим державним органом, яким є зараз. Хто б не прийшов на місце Авакова, він не зможе забезпечити виконання МВС тих функцій, які воно виконувало при Авакові. Йдеться перш за все про функції забезпечення політичної стабільності в державі», – написав Віктор Трепак.

«Аваков зламав Зеленському всю гру. І зіграв на випередження. Зе явно збирався 20 липня на річницю вбивства Шеремета красиво подати його на звільнення – і скинути з себе відповідальність за жесть з Антоненко-Кузьменко остаточно. Але Аваков явно цю гру розкусив. І вирішив зробити крок на випередження і піти сам. Плюс показати, що він – самостійний гравець. Аваков явно збирається надалі виступати в ролі такого собі тру-державника і захисника ідеалів Майдану і куратора добробатів», – вважає Богдан Буткевич.

Нагадаємо, Арсен Аваков на посаді глави МВС виконав 39% обіцянок.

На інфографіці «Слово і діло» можна відстежити, як Арсена Авакова два роки намагалися відправити у відставку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: