Кабмін підвищив пенсії військовим

Читать на русском
В Україні з 1 липня встановлюється щомісячна доплата 2000 гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

В Україні з липня 2021 року підвищать пенсійні виплати військовослужбовцям, які вже знаходяться на пенсії. Доплати отримають майже 400 тисяч військових пенсіонерів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході сьогоднішнього засідання.

У яких країнах пенсіонери живуть за межею бідностіСеред країн Європи найбільше пенсіонерів за межею бідності станом на 2019 рік було в Латвії.

«Майже 400 000 військовослужбовців і працівників інших органів правопорядку отримають додаткові пенсійні доплати. Як і було анонсовано, з ініціативи президента Володимира Зеленського уряд прийняв рішення про підвищення пенсій військовим», - написав Шмигаль.

Згідно з рішенням Кабміну, з 1 липня встановлюється щомісячна доплата 2000 гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів. Також встановлюється мінімальна пенсія для них на рівні 3854 гривні.

Крім цього, понад 40 тисячам учасникам бойових дій, які втратили працездатність, підвищать виплати на майже 700 гривень.

Нагадаємо, у липні президент України Володимир Зеленський доручив уряду провести індексацію пенсій військовим.

Сьогодні під будівлею Ради пройшла масова акція протесту. Учасники вимагали перерахунку пенсій військовим і пенсіонерам МВС і намагалися прорватися до будівлі парламенту. Сталися сутички з силовиками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: