Пенсії військовим: Зеленський доручив провести індексацію

Читать на русском
Зеленський наголосив, що у держави є ресурс для виправлення несправедливостей та збільшення соціальних стандартів.
фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті ОПУ.

«Через недосконалі зміни до закону про індексацію доходів українців, які були ухвалені ще у 2017 році, не було врегульовано питання про індексацію пенсій військових. Внаслідок цього утворилася суттєва різниця між пенсіями, які були призначені до 2018 року, та новими виплатами», - йдеться у повідомленні.

У яких країнах пенсіонери живуть за межею бідностіСеред країн Європи найбільше пенсіонерів за межею бідності станом на 2019 рік було в Латвії.

Зазначається, що Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалить на наступному засіданні.

«Це рішення покликане зменшити наявні диспропорції. Зокрема, передбачається, що з 1 липня цього року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень», - зазначили в ОПУ.

Водночас, також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

Зеленський наголосив, що у держави є ресурс для виправлення несправедливостей та збільшення соціальних стандартів. Попри негативний вплив коронакризи, завдяки боротьбі зі схемами та ефективній роботі з наповнення бюджету фіксується перевиконання держбюджету за доходами.

Нагадаємо, що Кабмін має намір підвищити пенсії військовослужбовцям.

Раніше ми повідомляли, що в Мінсоцполітики розповіли, кого переведуть на обов'язкову накопичувальну пенсію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: