Під Радою сталися сутички військових пенсіонерів і силовиків

Читать на русском
Під будівлею Ради мітингувальники вимагають перерахунку пенсій військовим і пенсіонерам МВС. Відбулися сутички з поліцією.
фото Укрінформ

Під будівлею Ради сьогодні проходить масова акція протесту. Учасники вимагають перерахунку пенсій військовим і пенсіонерам МВС і намагаються прорватися до будівлі парламенту.

За інформацією РБК-Україна, ветерани скандували «Разумков» і вимагали зустрічі з главою Ради. Пенсіонерів стримувала поліція і Національна гвардія, проте вони все ж прорвали огорожу.

У яких країнах пенсіонери живуть за межею бідностіСеред країн Європи найбільше пенсіонерів за межею бідності станом на 2019 рік було в Латвії.

Між мітингувальниками та силовиками відбулися зіткнення. Про постраждалих не повідомлялося. Як пише видання, поліція кілька разів використовувала проти мітингувальників сльозогінний газ.

Пізніше до військових все ж вийшов спікер парламенту Дмитро Разумков.

Військові пенсіонери намагаються прорватися до РадиUkrinform TV

Планувалося, що з 11:00 мітинг продовжиться перед будівлею Кабінету міністрів. Однак ближче до опівдня сутички почали вщухати. Водночас у Києві перекрили декілька вулиць.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня зросла мінімальна пенсія. Пізніше стало відомо, що Кабмін має намір підвищити пенсії військовослужбовцям, а президент Володимир Зеленський дав відповідне розпорядження про індексацію пенсій військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: