Шмигаль розповів, як Україна може залучити 10 млрд євро інвестицій

Читать на русском
Розробка критичних матеріалів може залучити в Україну мільярди євро інвестицій. І це тільки в перший період, заявив Шмигаль.
Денис Шмигальфото УП

Розробка критичних матеріалів може залучити в Україну мільярди євро інвестицій. І це тільки у перший період.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на конференції високого рівня зі стратегічного партнерства України і ЄС з питань критичної сировини і акумуляторів у вівторок, 13 липня, передає Інтерфакс-Україна.

Капітальні інвестиції в економіку України: як змінювався приріст у 2016-2020 рокахКапітальні інвестиції в економіку України скоротилися в 2020 році на 33 відсотки. Значно впали надходження від іноземних інвесторів.

«Україна створює умови для залучення інвесторів. Чинні правила доступу до надр відповідають сучасним практикам розвинених країн світу, оптимальним шляхом залучення інвесторів до проектів з геологорозвідки можна вважати організацію на відкритих конкурсних засадах аукціонів з продажу спеціальних дозволів і ліцензій», - сказав він.

Прем'єр зазначив, що залучення іноземних технологій і інвестицій вимагає міжнародної участі.

«Комплексна розробка таких критичних матеріалів може залучити в Україну значні інвестиції. Уже в перший період 10 млрд євро може бути вкладено в цю сферу», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, для участі в конференції на цю тему до України прибув віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович.

Раніше повідомлялося, що в Україні створять Національний фонд інвестицій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: