Нові штами COVID підірвуть відновлення світової економіки – Мінфін США

Читать на русском
Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Йеллен заявила, що США стурбовані впливом нових штамів коронавірусу на світову економіку.
Reuters

Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Йеллен заявила, що США стурбовані впливом нових штамів коронавірусу на світову економіку.

Про це повідомляє AFP.

«Ми дуже стурбовані варіантом «Дельта» та іншими варіантами, які можуть виникнути і загрожувати одужанню. Ми є пов'язаною глобальною економікою, і те, що відбувається в будь-якій частині світу, впливає на всі інші країни», – заявила глава американського Мінфіну.

У свою чергу міністри фінансів «Великої двадцятки» у своїй заключній заяві попередили, що нові штами стали ризиком погіршення економічного відновлення і вакцинації населення.

«Ми усвідомлюємо важливість спільної роботи для прискорення процесу вакцинації і прагнемо до вакцинації 70% населення світу в наступному році», – сказала Йеллен.

Експерти попередили, що світ повинен інвестувати щонайменше 75 млрд доларів протягом наступних п'яти років для підготовки та запобігання наступній пандемії.

Нагадаємо, корпорація Pfizer, яка розробила вакцину спільно з партнером з ФРН BioNTech скоро оголосить про необхідність третьої дози препарату від коронавірусу для більш стійкого імунітету. Йдеться про бустерну дозу вакцини, яка буде ставитися через шість місяців після першої.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: