Світові фондові ринки впали після сплеску COVID-19

Читать на русском
Азіатські та європейські ринки впали після сплеску кількості випадків коронавірусу в Азії у вихідні дні, що негативно позначилося на настроях інвесторів
Фото з відкритих джерел

Азіатські та європейські ринки впали після сплеску кількості випадків коронавірусу в Азії у вихідні дні, що негативно позначилося на настроях інвесторів

Про це повідомляє агентство Reuters.

Фондові ринки в усьому світі минулого тижня і досягли рекордних висот, оскільки побоювання з приводу майбутнього посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи США пішли на спад. Проте в понеділок зростаюче занепокоєння з приводу поширення Delta-варіант вірусу COVID-19 змусило фондовий ринок знижуватися.

«У Європі швидке поширення дуже заразного варіанту Delta вимальовується на початку туристичного періоду», – сказала Софі Гріффітс, аналітик ринку OANDA.

Він також зазначив, що європейські лідери погодилися посилити координацію обмежень на поїздки після попередження канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Хоча ніяких змін в правилах не було узгоджено, ця заява може відкрити шлях більшій кількості країн наслідувати прикладу Німеччини і перешкодити британським туристам подорожувати до Європи цього літа. Це стане серйозним ударом для авіакомпаній, туристичних компаній і компаній», – додав він.

Нагадаємо, після пандемії коронавірусу найшвидше зможуть відновити свої економіки і вийти з кризи США і Китай. На думку експертів, світова економіка почне відновлюватися вже в поточному році і динаміка буде позитивною.

Економіка України почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією COVID-19. За перші чотири місяці цього року помітне зростання показала промисловість і роздрібна торгівля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: