У Мінсоцполітики спрогнозували, коли підвищать мінімальну пенсію до 3,5 тисяч гривень

Читать на русском
Але і це нововведення торкнеться не всіх, а лише пенсіонерів віком від 75 років, у яких мінімальний трудовий стаж становить 30-35 років.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Міністерстві соціальної політики припустили, що мінімальна пенсія в Україні складе 3,5 тисячі гривень вже до березня 2022 року. Однак це не точно, тому що багато що залежить від встановленого розміру прожиткового мінімуму

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю Радіо Свобода.

Але і це нововведення торкнеться не всіх, а лише пенсіонерів віком від 75 років, у яких мінімальний трудовий стаж становить 30-35 років.

Як за два роки змінилося фінансове становище українцівБільше половини українців відчули погіршення свого матеріального становища за два роки. Детальніше – на інфографіці.

«Я вже колись і Президенту ходила, говорила, що краще було б зробити для людей з 75 років, у кого є стаж 30-35 років, мінімальну гарантію в 3500. Так, є людина, у кого 74 роки та 9 місяців. Йому буде трішечки менше», - сказала міністр.

За словами Лазебної, план підвищення мінімальної пенсії в Мінсоцполітики відкладено на перше півріччя 2022 року. Але тут виникає питання прожиткового мінімуму, який теж планують підвищувати - річ у тому, що фінансово держава все не потягне, доведеться робити вибір.

Нагадаємо, що з 1 липня 2021 року індексацію пенсій проведуть для понад мільйона українців. Крім того, в Україні до кінця року ще кілька разів перерахують пенсії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: