Затримання головного редактора видання «Наша Ніва» у Білорусі: з'явилися подробиці

Читать на русском
Головного редактора опозиційного білоруського видання Наша Ніва Єгора Мартиновича затримали і відправили до СІЗО на 72 години. Такий же захід  застосували і до редактора видання Андрія Скурка.
фото t.me/nashaniva

Головного редактора опозиційного білоруського видання «Наша Ніва» Єгора Мартиновича, який сьогодні перестав виходити на зв'язок, затримали і відправили до СІЗО.

Про це повідомив Telegram-канал видання «Наша Ніва» у четвер, 8 липня.

Романа Протасевича і Софію Сапегу перевели під домашній арештБілоруського опозиційного блогера Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу, яких місяць тому затримали після примусової посадки літака в Мінську, перевели під домашній арешт.

За інформацією порталу, Мартинович сьогодні був затриманий і направлений в ізолятор тимчасового утримання. Там проведе наступні 72 години.

Також повідомляється, що обшуки і затримання журналістка пройшли на підставі статей: 342 Кримінального кодексу - організація або підготовка дій, що порушують громадський порядок, або ж участь у них.

  • 293 Кримінального кодексу - організація масових заворушень.

  • Також а 72 години затриманий редактор Андрій Скурко.

Нагадаємо, головний редактор білоруського видання «Наша Ніва» Єгор Мартинович сьогодні перестав виходити на зв'язок. Вдома у нього проводять обшуки. Також силовики прийшли додому і до редакторів видання.

Перед цим білоруська влада обмежила доступ до опозиційного видання «Наша Ніва» - сайт перестав працювати, зараз видання публікує інформацію тільки в Telegram.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: