У Білорусі зник головний редактор видання «Наша Ніва»

Читать на русском
Головний редактор білоруського видання Наша Ніва Єгор Мартинович перестав виходити на зв'язок. Вдома у нього проводять обшуки.
Редакція Наша Нівафото t.me/nashaniva

Головний редактор білоруського видання «Наша Ніва» Єгор Мартинович перестав виходити на зв'язок. Удома у нього проводять обшуки. Також силовики прийшли додому і до редакторів видання.

Про зникнення Мартиновича повідомила його дружина Адарія Гуштин в Facebook у четвер, 8 липня.

Путін і Лукашенко увійшли до списку «ворогів свободи преси»Організація Репортери без кордонів склала список лідерів країн, яких вважають ворогами свободи преси.

«Пропав не тільки Єгор Мартинович, але і наша собака. Її просто немає вдома. Я не знаю, де був затриманий Єгор, але собаки немає вдома. Боюся, вони затримали його і вбили собаку або десь кинули», - написала вона.

У Telegram-каналі видання уточнили, що собака була знайдена, а «в квартирі головного редактора« Нашої Ніви »Єгора Мартиновича зараз йде обшук».

Також сьогодні проходять обшуки і у редакторів «Нашої Ніви», зокрема Андрія Скурко.

Раніше стало відомо, що в Білорусі влада обмежила доступ до видання «Наша Ніва» - сайт не відкривається. Рішення про обмеження доступу до інтернет-ресурсу ** nn.bу ** прийняло Міністерство інформації на підставі повідомлення Генеральної прокуратури країни.

Зараз «Наша Ніва» доступна у Telegram-каналі.

Нагадаємо, на цьому тижні Білорусь заборонила трансляцію двох українських телеканалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: