НАБУ розпочало розслідування стосовно заступника міністра соцполітики

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що порушили кримінальне провадження на підставі ухвали ВАКС за скаргою громадської організації.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Національне антикорупційне бюро на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду порушило кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування першим заступником міністра соціальної політики Євгеном Котиком.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Центру протидії корупції.

«На виконання ухвали слідчого судді ВАКС від 16 червня НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо викладених у Вашій заяві фактів можливого вчинення першим заступником міністра соціальної політики Котиком Є.Д. кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 366-2 Кримінального кодексу України», – поінформували в бюро.

Як вказувалося в ухвалі, 31 травня представник ЦПК надіслав до НАБУ заяву про вчинення кримінального правопорушення. В ній вказувалося про ймовірне декларування першим заступником міністра соцполітики недостовірної інформації, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статті 366-2 Кримінального кодексу України. Зокрема, у ЦПК вважають, що заступник міністра задекларував придбання його дружиною будинку та земельної ділянки в елітному котеджному містечку Balaton Village в Нових Петрівцях Київської області, а також автомобіля Acura 1MDX 2016 року випуску, за цінами у декілька разів нижче від ринкових.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову порушити справу стосовно народного депутата Вадима Новинського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: