У Франції відкрився Каннський кінофестиваль

Читать на русском
74 Міжнародний Каннський кінофестиваль. Першим показали музичний фільм Аннетт французького режисера Леоса Каракса.
Ілюстративне фото.Le Figaro

У Франції відкрився 74-й Міжнародний Каннський кінофестиваль. Першим показали музичний фільм «Аннетт» французького режисера Леоса Каракса.

Як відомо, фестиваль через пандемію коронавірусу перенесли з травня на липень.

Фільм «Донбас» отримав нагороду в Каннах9 травня картину про життя самопроголошених Донецької і Луганської «республік» під час і після війни вперше показали широкій публіці.

За головний приз фестивалю, «Золоту пальмову гілку», змагатимуться 24 роботи. Серед претендентів виділяють стрічку «Французький вісник» Веса Андерсона, «Непорочна діва» Пола Верховена, «Герой» Асгар Фархаді та «День прапора» Шона Пенна, пише DW.

До складу журі основного конкурсу, де головуватиме режисер Спайк Лі, увійшли режисерка Маті Діоп, співачка Мілен Фармер, акторка і режисерка Меггі Джилленхол, режисерка і продюсерка Джессіка Хауснер, акторка і режисерка Мелані Лоран, режисер і сценарист Клебер Мендонса Філью, актор Тахар Рахім і актор Сон Канг-хо. Спайк Лі — перший афроамериканець, який очолив журі кінофестивалю.

Цього року Каннський кінофестивваль триватиме до 17 липня.

Міжнародний Каннський кінофестиваль — щорічний кінематографічний фестиваль, що проводиться регулярно з 1946 року в курортному місті Канни.

Нагадаємо, фільм «Донбас» отримав нагороду в Каннах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: