Оскар-2019: фільм про Україну увійшов у шорт-лист премії

Читать на русском
Фільм про Україну увійшов у шорт-лист премії американської кіноакадемії Оскар. Стрічка має назву Віддалений гавкіт собак.

Фільм про Україну увійшов у шорт-лист премії американської кіноакадемії «Оскар». Стрічка має назву «Віддалений гавкіт собак» (The Distant Barking of Dogs) і розповідає про 10-річного хлопчика Олежку, що живе на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook написав один з авторів фільму Азад Сафар.

Названа кількість заборонених в Україні російських фільмівЗавдяки забороні український інформаційний простір очистився від російської пропаганди, вважають у Держкіно.

«Тепер ми в списку 15 найкращих документалок світу», – прокоментував Сафаров.

Він також анонсував, що в січні назвуть п’ятірку номінантів. Стрічка «Віддалений гавкіт собак» уже отримала 25 нагород у світі й була номінантом на найкращу стрічку Європейської кіноакадемії.

Фільм українського режисера Сергія Лозниці «Донбас» не потрапив у шорт-лист престижної кінопремії «Оскар».

Шорт-листи на дев’ять номінацій Академія кінематографічних мистецтв і наук оприлюднила в ніч проти 18 грудня.

Нагороду «Найкращий фільм іноземною мовою» можуть отримати фільми з Колумбії, Данії, Німеччини, Японії, Казахстану, Лівану, Мексики та Південної Кореї.

Також у шорт-лист увійшла стрічка «Холодна війна» польського режисера Павліковського, яку вже визнали найкращим фільмом Європи. На цю ж нагороду номінували й «Донбас» Лозниці, а також російський фільм «Собібор» Хабенського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: