Завод «Кузня на Рибальському» повернув до держбюджету понад 300 мільйонів

Читать на русском
Завод Кузня на Рибальському перерахував до держбюджету гроші, які Міністерство фінансів виплатило за боргами заводу.
фото inforesist.org

ПАТ «Завод Кузня на Рибальському» перерахував до державного бюджету гроші, які Міністерство фінансів виплатило за боргами заводу.

Про це йдеться в довідці Мінфіну, текст якої є в розпорядженні «ЕП».

Дефіцит бюджету: коли Держказначейство припиняло фінансування незахищених видатківДержказначейство припиняло фінансування незахищених видатків бюджету в 2008-2009, 2013-му і в 2019 роках.

У виданні нагадали, що в 2017 році Кабмін надав державну гарантію по кредиту київського заводу «Кузня на Рибальському» від «Укрексімбанку».

Кредит дозволяв взяти в борг 528,98 млн грн, але фактично «Кузня на Рибальському» отримала 334,04 млн грн.

У період з 27 липня 2018 року по 24 жовтня 2019-го завод повернув «Укрексімбанку» 330 тис. грн боргу і сплатив 35,58 млн грн. відсотків за позикою.

На початку 2020 року банк звернувся до Мінфіну з вимогою про виконання гарантійних зобов'язань. Причиною стало те, що завод не міг внести черговий платіж.

Всього з квітня по листопад, на виконання гарантійних зобов'язань, Держказначейська служба банку перерахувала 301,26 млн грн, з яких 252,33 млн грн - сума боргу, 48,39 млн грн - відсотки, 0,54 млн грн - пеня.

«20 листопада «Завод Кузня на Рибальському» погасив всю цю заборгованість перед державним бюджетом. Крім того, 24 листопада завод перерахував 6,21 млн грн пені, нарахованої за невиконання зобов'язань. До 10 грудня боржник повинен сплатити до державного бюджету ще 6,3 млн грн пені», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завод «Завод Кузня на Рибальському» зміг погасити борг після того, як отримав кошти від Міноборони (в листопаді заводу було перераховано 688 млн грн.)

Нагадаємо, в минулому році на ПАТ «Завод Кузня на Рибальському» в Києві сталася пожежа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: