ДБР повідомило подробиці обшуків у «Кузні на Рибальському» і «Богдан Моторс»

Читать на русском
ДБР повідомило подробиці обшуків на заводі Кузня на Рибальському і підрозділах Богдан Моторс.
dbr.gov.ua

Держбюро розслідувань провело обшуки на ряді підприємств у Києві та інших областях в рамках кримінального провадження за фактами закупівлі Міноборони військової техніки, устаткування і послуг поганої якості і за завищеними цінами.

Про це у четвер, 29 квітня, повідомляє пресслужба ДБР.

Міноборони буде судитися з «Кузнею на Рибальському»Міноборони звернеться до суду з позовом проти Кузні на Рибальському за несвоєчасну поставку розвідувального корабля.

Зокрема, слідчі дії напередодні пройшли на ЗАТ «Завод Кузня на Рибальському» і підрозділах ВАТ АК «Богдан Моторс».

«За даними попереднього розслідування, дані підприємства протягом 2015-19 років уклали з МОУ вартісні контракти на поставку в ЗСУ військових автомобілів, обладнання та послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів», - йдеться в повідомленні.

А саме: постачання понад 300 медичних автомобілів «Богдан 2251»; більше 800 автомобілів підвищеної прохідності «Богдан (МАЗ) 63172»; проведення ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», закупівлі малих броньованих артилерійських катерів «Гюрза-М», «Кентавр» та ін.

У ДБР додали, що зараз вивчаються обставини щодо перевищення влади посадовими особами Міноборони, яке пов'язане з безпідставним завищенням вартості товарів і постачанням в ЗСУ неякісної продукції.

Постачання до ЗС України неякісної техніки: ДБР провело обшуки на низці вітчизняних підприємствДержавне бюро розслідувань

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДБР проводить обшуки в «Кузні на Рибальському» і підрозділах «Богдан Моторс».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: