ДБР вручило підозри чиновникам у справі «Кузні на Рибальському»

Читать на русском
ДБР вручило підозри посадовим особам Міноборони і голові правління заводу Кузня на Рибальському через поставки до армії техніки низької якості.
фото inforesist.org

Державне бюро розслідувань вручило підозри посадовим особам Міноборони і голові правління заводу «Кузня на Рибальському» через поставки в армію військової техніки низької якості.

Про це повідомив начальник слідчого відділу ГБР Олег Гриняк на брифінгу в Києві в п'ятницю, 2 липня.

ДБР повідомило подробиці обшуків у «Кузні на Рибальському» і «Богдан Моторс»ДБР повідомило подробиці обшуків на заводі Кузня на Рибальському і підрозділах Богдан Моторс.

Так, слідство встановило, що за період 2016-2018 років чиновники заводу і Міноборони завдали державі збитків на суму близько 500 млн гривень.

«Глава правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» підбив заступника Міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Чиновник міністерства дав вказівку підлеглим йому керівникам одного з департаментів Міноборони на безперешкодне висновок державного контракту з будівництва катерів саме із зазначеним ПрАТ», - повідомив Гриняк.

В ході слідства встановлено й інший факт перевищення службових повноважень заступника Міноборони України і одного з директорів Департаменту.

«Вони допустили закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва «Богдан Моторс», які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах. За цими двома фактами злочинних дій посадових осіб Міноборони державі завдано збитків на суму понад 475 млн. грн», - додав Гриняк.

Крім того, ДБР досліджує обставини за фактами закупівлі Міноборони катерів «Гюрза-М» на суму 900 млн гривень, ремонтних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» ціною понад мільярд гривень, а також ще трьох поставок різних автомобілів Богдан майже на 700 млн гривень.

У цій справі підозри вже отримали: заступник голови Міноборони в 2015-2019 років, голова правління ПрАТ «Завод Кузня на Рибальському», директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони в 2015-2017 роках і директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони у 2018-2019 роках.

У ДБР додали, що за ці вручені чотири підозри – не останні.

Нагадаємо, наприкінці квітня ДБР провело обшуки на підприємствах «Завод Кузня на Рибальському» і підрозділах АК «Богдан Моторс».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: