Антитіла до COVID має третина українців – Радуцький

Читать на русском
Кожен третій українець має антитіла до коронавірусу. Це вдалося дізнатися за допомогою досліджень.
facebook.com/radutskyy/photos

Кожен третій українець має антитіла до коронавірусу. Це вдалося дізнатися за допомогою досліджень.

Про це у Facebook повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, посилаючись на результати дослідження, яке проводить МОЗ України разом зі Світовим банком і Українським інститутом соцдосліджень імені Яременка.

Успіхи вакцинації: яких змін очікувати українцям після щеплень від COVID-19Українці дедалі активніше вакцинуються, а пандемія коронавірусу COVID-19 поки що пішла на спад. Як зміниться життя українців після року карантинних обмежень ‒ аналізував Олександр Радчук.

За словами нардепа, протягом липня група соціологів і медпрацівників буде відвідувати українські домогосподарства, щоб провести опитування і зробити безкоштовний тест на антитіла до COVID-19.

«На даний час у дослідженні взяли участь близько 6 тис людей. 33% з них мають певний імунітет до коронавірусу», - написав Радуцький.

Глава комітету ВР додав, що на наступному етапі дослідження фахівці визначать, яким чином антитіла утворилися в організмі цих людей.

«Важливо визначити, чи значна частка тих, хто перехворів у легкій формі і навіть не здогадувався, що був інфікований. Остаточні дані дослідження планують опублікувати наприкінці серпня», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в Україні за добу зафіксували 541 новий випадок COVID.

«Слово і діло» також продовжує стежити за тим, скільки українців уже вакцинували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: