До вакцинації мають намір залучити студентів-медиків – МОЗ

Читать на русском
В Україні до кампанії з вакцинації від коронавірусу планують залучити студентів-медиків та інтернів, щоб знизити навантаження на медпрацівників.

В Україні до кампанії з вакцинації від коронавірусу планують залучити студентів-медиків та інтернів, щоб знизити навантаження на медпрацівників.

Про це повідомляє у Facebook українське Бюро ВООЗ.

ВООЗ почала тренінги для викладачів медичних університетів України, щоб залучити студентів 4-5 курсів та інтернів до вакцинації від COVID-19 і знизити навантаження на медичних працівників. Очікується, що їхнє залучення допоможе заповнити прогалини і задовольнити очікування по вакцинації цільових груп населення до кінця 2021 року.

«В Україні, як і в усьому світі, ситуація з поставками вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров'я задіяна на повну потужність. Тому лікарі потребують допомоги старших студентів-медиків і лікарів-інтернів, які будуть разом з ними робити щеплення в великих центрах вакцинації, щоб у лікарів було більше часу для виконання своїх основних функцій, адже інші хвороби нікуди не поділися» , - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт додав, що залучення волонтерів та студентів - це стандартна процедура, котра використовується в інших країнах.

«Але волонтери без спеціальної медичної освіти можуть виконувати лише обмежені функції. Тому в Україні ми залучаємо студентів-медиків. Ми навчаємо, як робити щеплення від COVID-19 у високоякісний і безпечний спосіб, щоб зменшити ймовірність програмних помилок», - підкреслив він.

Раніше в МОЗ пояснили, чому робити щеплення від COVID-19 слід будь-якою вакциною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: