САП скерувала до суду справу про хабар від Микитася

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове розслідування за фактом надання неправомірної вигоди від колишнього члена українського парламенту.
Максим Микитасьфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду кримінальне провадження про надання колишнім народним депутатом Максимом Микитасем неправомірної вигоди ексдиректору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення заступника керівника відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом» та керівника підприємства, що займається реалізацією квартир», – інформує прокуратура.

Водночас, стосовно самого Микитася за фактом надання неправомірної вигоди обвинувальний акт ще не скеровували.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у майже 10 млн грн застави. Сам Микитась досі перебуває під вартою у межах іншої справи.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроєктінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Єгором Смілим (ще один підозрюваний у справі), і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: