НАБУ і САП повідомили Микитасю про нову підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили нове повідомлення про підозру забудовнику, колишньому члену українського парламенту.
Максим Микитасьфото: «Слово і діло», Олег Новіков

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю у наданні хабара за отримання тендеру на 1 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«За погодження прокурорів САП детективами НАБУ 28 вересня повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання та керівнику відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», – інформують у прокуратурі.

За версією слідства, Микитась безоплатно надав побудовані його фірмою квартири в Києві родині керівника відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом». Натомість вказаний посадовець забезпечив перемогу компанії екснардепа на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю понад 1 млрд грн.

За даними «Слово і діло», йдеться про директора з питань нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Його дружина Наталія та мати Олександра у 2017-2019 роки одержали майнові права на об'єкти незавершеного будівництва у ЖК «Сонячна Рів'єра» та ЖК «Верховина», які побудувала фірма Микитася «Укрбуд Девелопмент».

Як стверджують у САП, Микитасю вручили підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі), а посадовцю підрозділу «Енергоатома» – за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою). Останньому мають обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України. За версією слідства екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, генеральним директором компанії «Укрбуд Девелопмент» Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватним оцінювачем Алісою Гринчук та колишнім заступником президента будівельної корпорації «Укрбуд» В'ячеславом Мармишем організував корупційну схему із заволодіння нерухомістю НГУ.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ НГУ) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва НГУ мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 роки, сторони уклали додаткові угоди, за якими НГУ відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила у межах досудового розслідування експертиза, на 81,63 млн грн менша за ту, в яку були оцінені квартири, що мала отримати НГУ на старті домовленостей. Нещодавно НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: