ВАКС пришвидшив передачу до суду справи про хабар від екснардепа Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про  встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Максим Микитасьфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду справи про надання колишнім народним депутатом Максимом Микитасем неправомірної вигоди ексдиректору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову.

Таке рішення 17 червня ухвалив слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Крім Микитася і Орлова у цій справі також підозрюють у пособництві керівника фінансової компанії «Житло-капітал» Єгора Смілого. Детективи НАБУ просили обмежити його разом із адвокатом в строках на ознайомлення, оскільки вони нібито зволікають із процедурою. Суддя клопотання задовольнила частково і обмежила строки до 5 липня. Після цієї дати буде складено обвинувальний акт і скеровано до суду.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у майже 10 млн грн застави. Сам Микитась досі перебуває під вартою у межах іншої справи.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроєктінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Єгором Смілим (ще один підозрюваний у справі), і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: