Проти олігархів у Зеленського є не тільки план «Б» – Данілов

Читать на русском
У президента України Володимира Зеленського є не тільки один запасний план у разі, якщо закон про олігархів не спрацює.
Олексій ДаніловОлексій Данілов / Facebook

У президента України Володимира Зеленського є не тільки один запасний план у тому разі, якщо закон про олігархів не спрацює.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю для Forbes.

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

«У Володимира Зеленського є не тільки план Б - у нього повний алфавіт. Якщо потрібно, то ми і до букви Я дійдемо. Однак без законів рухатися не зможемо: потрібні закони про лобізм і антитрастове законодавство, в яких буде прописано, під дію яких законів будуть підпадати олігархи», - сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що боротьба Зеленського з олігархами «це не про політичні бали». Він не виключає, що після ухвалення закону про деолігархізацію РНБО не включить до реєстру олігархів жодної людини, тому що вони самі відмовляться від активів і повернуть частину державі.

«Люди вже почали добровільно відмовлятися від свердловин. У нас є історія по кожному олігархові, і ми знаємо, як вони заволоділи своїми активами. Вони повинні це зрозуміти і позбутися від активів, щоб не потрапити до списку олігархів. Якщо вони з'являться в реєстрі, це буде відомо всьому світу. Не думаю, що їм це потрібно», - додав Данілов.

Нагадаємо, 1 липня Верховна рада схвалила у першому читанні законопроект про боротьбу з олігархами. Документ підтримали 275 нардепів. Всіх олігархів будуть вносити до публічного реєстру. Вестиме його РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: