Більшість українців як і раніше проти ринку землі – соцопитування

Читать на русском
Зазначається, що 71,7% опитаних виступили за проведення референдуму про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Переважна більшість українців - 84,1% - як і раніше, категорично не підтримують продаж сільськогосподарської землі, в тому числі іноземцям. Тільки 12,1% українців підтримали відкриття земельного ринку.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Опитування проводилося в період з 22 по 29 червня (ще до офіційного відкриття ринку землі), опитали 2031 респондента зі 107 населених пунктів.

Відзначається, що 71,7% опитаних виступили за проведення референдуму про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення, 21% був проти, 7,2% не визначилися з відповіддю. У разі, якби такий референдум відбувся вже завтра, 65,2% респондентів заявили, що виступили б проти ринку землі, 21,8% підтримав би продаж земельних ділянок.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Згідно з документом, з 1 липня 2021 року і до 1 січня 2024 року купувати землі сільгосппризначення зможуть тільки фізичні особи-громадяни України. У перші два роки одна фізособа зможе придбати тільки 100 га землі. З 2024 року дозволять купувати землю і юридичним особам.

В Україні в перший день скасування земельного мораторію уклали три угоди продажу ділянок сільгоспземлі, які раніше під нього підпадали. А міністр агрополітики спрогнозував підвищення щорічної ціни на гектар на 7-10%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: