Спікер Єврокомісії розповів, які документи треба мати, щоби потрапити до ЄС

Читать на русском
Які документи потрібно для вакцинованих туристів, щоб потрапити до країн Європейського Союзу.
migrate24

Для того, щоб потрапити до Європейського Союзу, вакциновані туристи не обов’язково повинні мати EU Digital Covid Certificate, який ЄС запровадив з 1 липня.

Про це речник Єврокомісії з питань охорони здоров'я, безпеки харчових продуктів і транспорту Стефан де Кеєрсмакер розповів РБК-Україна.

«Держави-члени можуть вільно приймати документи, видані в третіх країнах для вакцинації. Вони мають містити інформацію, яка, принаймні, дозволяє ідентифікувати людину, тип вакцини і дату введення вакцини», – пояснив спікер Єврокомісії.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Під ці вимоги підходить міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке видають в Україні.

Однак потрапити в ЄС все одно не так просто, адже кожна країна може встановлювати свої правила в'їзду на її територію.

Нагадаємо, ЄС запровадив цифровий ковід-сертифікат – EU Digital Covid Certificate, який має спростити поїздки всередині блоку.

Він включає один із трьох видів інформації: повний курс щеплень від COVID-19, негативний ПЛР-тест і дані про те, що людина вже перехворіла коронавірусом.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні стартує бета-тестування сертифікатів вакцинації від коронавірусу. Сертифікати будуть доступні в мобільному додатку «Дія» з 1 липня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: