Скільки електронних браслетів є у Нацполіції

Читать на русском

Відповідно до Кримінального кодексу України, як додаткове зобов'язання до запобіжного заходу підозрюваному або обвинуваченому можуть почепити електронний браслет. З його допомогою правоохоронці можуть відстежувати і фіксувати місцеперебування особи, щоби вона не переховувалася від слідства. Скільки таких засобів контролю є у Національної поліції – на інфографіці «Слово і діло».

У відповідь на запит «Слово і діло» в Національній поліції повідомили, що у них в наявності 300 електронних браслетів для контролю підозрюваних або обвинувачених. Справні з них 278 браслетів, 22 – проходять діагностику або відновлення.

Станом на 29 червня електронний моніторинг за допомогою браслетів здійснювався за 211 особами. Тобто вільними на той момент (якщо не рахувати несправні) залишалися 67 електронних браслетів.

Електронний браслет, нагадаємо, закріплюється на тілі підозрюваного – на руці або нозі, перед цим проводиться його санітарна обробка. Пристрій захищений від самостійного зняття або навмисного пошкодження – він подає сигнал під час таких спроб.

На інфографіці – якою була ситуація з електронними браслетами станом на весну 2020 року.

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчило, як змінився рівень злочинності в Україні з 1992 року.

На інфографіці можна подивитися, скільки кримінальних злочинів було скоєно в Україні в 2013-2020 роках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: